-
Denetim Yaklaşımımız
Finansal tablo denetimlerinin temel amacı, finansal tablolar üzerinde görüş beyan edebilmek için denetlenen işletmenin iç kontrolü dâhil işletme ve çevresini tanımak suretiyle, hata veya hile kaynaklı “önemli yanlışlık” risklerini belirlemek, değerlendirmek ve böylece “önemli yanlışlık” riski olarak değerlendirilen risklere karşı yapılacak işlerin tasarlanması ve uygulanması için bir dayanak oluşturmaktır.
-
Global Entegrasyon
Grant Thornton Türkiye olarak gücümüzün iki temel bileşeni, ulusal yasa ve mevzuata olan hakimiyetimizin yanı sıra, dünyanın en büyük global denetim ve hizmet ağlarından biri olan Grant Thornton International’ın bir parçası oluşumuz ve bu global gücün sunduğu tüm hizmet kaynaklarına geniş erişimimizdir.
-
Vergi Denetimi (Tam Tasdik) Hizmetleri
Vergi Denetimi (Tam Tasdik) Hizmetleri
-
Vergi Danışmanlığı Hizmetleri
Vergi Danışmanlığı Hizmetleri
-
Vergi Planlaması Hizmetleri
Vergi Planlaması Hizmetleri
-
KDV İadesi Hizmetleri
KDV İadesi Hizmetleri
-
Vergi Eğitimi ve Sirküler
Vergi Eğitimi
-
Diğer Vergi Hizmetleri
Diğer Vergi Hizmetleri
-
Ar-Ge / Tasarım Merkezi Mevzuatı Danışmanlığı
Ar-Ge / Tasarım Merkezi Mevzuatı Danışmanlığı
-
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Mevzuatı Danışmanlığı
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Mevzuatı Danışmanlığı
-
Genel Muhasebe Hizmetleri
Genel Muhasebe Hizmetleri
-
Maliyet Muhasebesi Hizmetleri
Maliyet Muhasebesi Hizmetleri
-
Risk Yönetimi Hizmetleri
Risk Yönetimi Hizmetleri
-
Suistimal İnceleme, Önleme, Hassasiyet, Ticari Uyuşmazlık ve Uyum Hizmetleri
İç Denetim, İç Kontroller ve Suistimal Risk yönetiminin aktif uygulanmasının ve iç kontrol süreçlerinin sıkı takip edilmesinin olası suistimal kayıpları önündeki en önemli koruyucu kalkan olduğuna inanıyoruz.
-
TURQUALITY® ve Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri
Turquality® ve Yönetim danışmanlığı hizmetimiz ile büyüme odaklı bir yaklaşımla geleceğinizi şekillendirecek, rekabette öne çıkmanızı sağlayacak fırsatlar yaratıyoruz.
-
Stratejik Yönetim, Strateji Geliştirme ve Stratejik Planlama
İyi tanımlanmış bir stratejik plan olmadan işletme yönetimi yapmak, harita ya da gidilecek hedef belli olmadan yolculuğa çıkmaya benzer.
-
Dijital Strateji ve Dijital Dönüşüm Süreci
Dijitalleşme, bir iş modelini değiştirmek ve yeni gelir ve değer üretme fırsatları sağlamak için dijital teknolojilerin kullanılmasıdır. Dünyamız her zamankinden daha fazla bağlantılı hale geliyor. Milyarlarca akıllı cihaz ve makine, gerçek ve sanal dünyalar arasında bir köprü oluşturarak her geçen gün daha çok miktarda veri üretiyor.
-
Performans İyileştirme ve Değişim Yönetimi
Alanında deneyim ve uzmanlık sahibi danışmanlarımız, benimseme hızını arttıran, riski azaltan ve başarıyı teşvik etmek için performansı yönlendiren insan merkezli, organizasyonel bir değişim yönetimi yaklaşımını başarıyla sunuyor.
-
Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi
Tercih edilen bir işveren olmanız ve günümüz iş dünyasındaki zorlukları aşmanız için yetenek ve performans yönetimi, liderlik, organizasyon ve insan kaynağının yeniden yapılandırılması alanlarında işveren ve çalışan odaklı çözümlere imza atıyoruz.
-
Değer Odaklı Tedarik Zinciri Yönetimi
Değer Odaklı Tedarik Zinciri Yönetimi
-
Şirketlerde Kurumsal ve Yapısal Dönüşüm
Şirketlerde Kurumsal ve Yapısal Dönüşüm
-
Marka Stratejisi Geliştirme, Uluslararası Pazarlama Yönetimi ve Stratejisi
Marka Stratejisi Geliştirme, Uluslararası Pazarlama Yönetimi ve Stratejisi
-
İş Süreçleri Analizi ve Yapılandırma
İş Süreçleri Analizi ve Yapılandırma
-
Ar-Ge/Tasarım Merkezi Kurulumu Danışmanlığı
Ar-Ge/Tasarım Merkezi Kurulumu Danışmanlığı
-
Makro Ekonomik Analiz Danışmanlığı
Makro Ekonomik Analiz Danışmanlığı
-
Kamu Politikaları Danışmanlığı
Kamu Politikaları Danışmanlığı
-
Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri
Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri
-
Kurumsal Finansman Hizmetleri
Kurumsal Finansman Hizmetleri
-
Robotik Süreç Otomasyonu
Otomasyon yolculuğu şimdiden uzun ve zorlu bir yol kat etti ve Robotic Process Automation (RPA) da bu yolculuğun önemli adımlarından biri haline geldi. Makine öğrenmesi ve yapay zekâ ile birlikte bilişsel otomasyon bizleri çok daha ileri noktalara taşıyacaktır.
-
Değerleme ve Due Diligence Hizmetleri
Şirketlerin finansal gücü ve marka değeri, yeni yatırım kararları alınmasında kullanılan önemli ölçütlerdir. Değerleme ve Due Diligence incelemesi ile hizmet veriyoruz.
-
AEO | YYS Hizmetlerimiz
AEO | YYS Hizmetlerimiz
-
Belgelendirme Hizmetlerimiz
Belgelendirme Hizmetlerimiz
-
Danışmanlık Hizmetlerimiz
Danışmanlık Hizmetlerimiz
-
Dış Ticaret ve Gümrük Departman Kuruluşu
Dış Ticaret ve Gümrük Departman Kuruluşu
-
Dış Ticaret ve Gümrük İşlemlerinde Yolsuzluk Denetimi
Dış Ticaret ve Gümrük İşlemlerinde Yolsuzluk Denetimi
-
Hukuki Danışmanlık Hizmetlerimiz
Hukuki Danışmanlık Hizmetlerimiz
-
Dış Ticaret ve Gümrük Eğitim Hizmetlerimiz
Dış Ticaret ve Gümrük Eğitim Hizmetlerimiz
Grant Thornton 'Küresel İyimserlik Haritası'nı çıkardı.
Dünyanın önde gelen denetim, vergi ve danışmanlık şirketlerinden Grant Thornton'un gerçekleştirmiş olduğu "Küresel İyimserlik" araştırmasında Türkiye, 39 ülke arasında 14. sırada yer alan konumuyla birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı.
Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Grant Thornton tarafından, 39 ülkede gerçekleştirilen 'Küresel iyimserlik' araştırması sonuçlandı.
2003 yılından buyana gerçekleştirilen araştırmanın global sonuçları baz alındığında, 2011 yılı ilk çeyreğine ait göstergeler, 2008 sonundan bu yana varılan en yüksek iyimserlik sonucuna işaret ediyor. 'Önümüzdeki 12 ay içinde ülke ekonomisi için ne kadar iyimsersiniz' sorusuna verilen cevapların derlendiği bu rapor, 39 ülkeden 5.700 üst düzey yönetici ile yapıldı. Dünya ortalaması 2007'de +%45 ve 2008'de +%40 iken, 2009 kriziyle birlikte oldukça büyük bir erozyona uğrayarak -%16'ya iniyor. 2010 sonuna doğru tekrar çıkışa geçen ekonomik güven, 2010 son çeyreği itibari ile +%24 ve 2011 ilk çeyreğinde +%34'e ulaşıyor. Bu veriler, iyimserlik yönünde cevap verenlerin yüzdeleri ile kötümserlik yönünde oy verenlerin yüzdelerinin farkından oluşuyor. Türkiye +%66 puanlık sıralamasıyla, İsveç dışındaki tüm Avrupa ülkelerini geride bırakırken, 2010 yılı son çeyrek sonuçlarına göre 19 puanlık bir artış kaydediyor.
İyimserlik durumu dünya ortalamaları
Yıllar |
2007 |
2008 |
2009 |
2010 |
2011 |
Dünya Ortalaması |
+%45 |
+%40 |
-%16 |
+%24 |
+%34 |
2011 ilk çeyreği itibariyle ilk beş sırada daha çok gelişmekte olan Güney Amerika ve Asya ülkelerinin yer aldığı listede, birçok Avrupa ülkesi ise son sıralarda yer alıyor.
Avrupa Birliği ülkeleri temkinli, komşu zorda...
İngiltere, Fransa, Hollanda, Polonya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde iyimserler kötümserlerden az bir farkla önde giderken, kötümserlerin çoğunlukta olduğu İrlanda, İspanya, Yunanistan ve Japonya'nın durumu oldukça olumsuz. Komşumuz Yunanistan -%56'lık durumuyla sondan ikinci sırada yer alırken -%58'lik durumuyla son sırada bulunan Japonya ise, yaşanan tsunami felaketi ve yol açtığı nükleer tehdidin etkilerini uzun süre saracak gibi görünüyor.
Türkiye'nin sıralamasının, genel görüntü içinde değerlendirildiğinde umut verici olduğunu belirten Grant Thornton Türkiye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet, "Türkiye'nin, 2010 sonu rapor sonuçlarıyla kıyaslandığında, 19 puan ile en yüksek artışı kaydeden ülkelerden birisi olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin cari açık problemine rağmen, son dönemde ihracatta görülen artışın sevindirici olduğunu, Türkiye'nin yabancı yatırımcının ilgi odağı olduğunu belirten Nazım Hikmet, özellikle 2008 sonu ve 2009'da küresel anlamda yaşanan kriz ile dünya ekonomilerinin oldukça yoğun bir güven kaybı yaşadıklarını ancak araştırma sonuçlarına bakıldığında bu güven kaybını Asya'da bulunan ve gelişmekte olan ülkelerin daha hızlı telafi ettiğini, fakat özellikle İspanya, İrlanda ve Yunanistan gibi bazı Avrupa ülkelerinin aşamadığını ve derin bir kötümserlik çizgisinde olduklarını belirtti. Diğer taraftan ekonominin artık son derece küresel bir hal aldığını ve Türkiye'nin durumunun daha iyi olması için sadece iç dinamiklerin yeterli olmayıp, küresel ölçekte de daha iyiye gidiş olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkiye'de büyümenin önündeki en büyük engel kanunlar ve nitelikli iş gücü
2011 ilk çeyrek sonuçlarına bakıldığında, araştırmaya Türkiye'den katılan şirketlerin %33'ü büyümenin önündeki en büyük engelin kanunlar olduğu yönünde hemfikir. Katılımcıların %31'i ise nitelikli işgücü eksikliğinin büyüme önündeki en büyük ikinci engel olduğunu belirtiyor. %29'luk bir grup, finansman maliyetini büyümenin önündeki üçüncü engel olarak gördüklerini belirttiler.
Stres seviyesinde ilk üçteyiz
Stres seviyesinde gerçekleşen artış veya azalışlara da ışık tutan araştırmaya göre Türk yöneticiler, Çin'li ve Meksika'lı meslektaşlarının hemen altında, üçüncü sırada yer edinecek kadar yoğun stres seviyesine sahipler. En stresli ülkeler arasında yine Japonya, Yunanistan ve İspanya göze çarpıyor. Stres seviyesi en düşük ülkeler ise Brezilya, Danimarka ve İsveç. En çok göze çarpan stres sebepleri arasında zorlayıcı ekonomik koşullar, ofis içinde yaşanan patron baskısı, az zamanda yetiştirilmesi gereken çok iş ve rakip aktiviteleri bulunuyor.
En stresli ülkeler |
|
Çin |
72 |
Meksika |
69 |
Türkiye |
63 |
Japonya |
62 |
Vietnam |
62 |
En stressiz ülkeler |
|
Avustralya |
12 |
Tayland |
10 |
Brezilya |
9 |
Danimarka |
9 |
İsveç |
6 |
Stres seviyesi ve tatil arasındaki şaşırtmayan ilişki
Araştırma sonuçları, yapılan tatil günü sayısı arttıkça, stres seviyesinin azaldığını çok net istatistiklerle gözler önüne seriyor. Stres seviyesinde en üst sıralarda bulunan ülkelerin, en az tatil yapan veya yöneticilerin en az izin kullandığı ülkeler olması göze çarpıyor. Türkiye, Hindistan ve Rusya ile birlikte kullanılan izin sayısı bakımından dünya ortalamasının altında yer alıyor. Kullanılan izin günü sayısına verilen cevaplarda dünya ortalaması 14 iken, Türkiye'den elde edilen sonuçlarda ortalama 11. Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Fransa ise 20 gün üzerinde çıkan yıllık tatil ortalamalarıyla yöneticilerinin en çok tatil yapabildiği ülkeler.
Türk şirketlerinin çalışan sayısında düşüş
Geçtiğimiz 12 ay içinde çalışan sayısında yaşanan değişimde ise Türkiye eksilerde. Araştırmaya katılanların %27'si artış yaşandığını belirtirken %37'si ise azalma olduğunu belirtmiş. Değişim olmadığını bildirenler ise katılımcıların %36'sı. Bu veriler ile Türk şirketlerde, geçtiğimiz 12 ay içinde çalışan sayısında yaşanan değişimlerin dünya ortalaması ile hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz.
Çalışan sayısındaki değişim yüzdeleri
Arttı |
Azaldı |
Değişim olmadı |
Bilmiyorum |
|
Türkiye Ortalaması |
27 |
37 |
36 |
|
Dünya Ortalaması |
27 |
35 |
38 |
1 |
Farklı ülkeye farklı yöntem
Grant Thornton'un 39 ülkede 5.700 şirket temsilcisi ile gerçekleştirdiği araştırma, ortalama 15 dakika süren telefon görüşmeleri kanalıyla gerçekleşti. Kültürel bazı farklılıklardan dolayı uygulamada farklı yöntemler kullanıldı. Japonya'da posta, Filipinler'de yüz yüze görüşmeler ve Çin'de ise yüz yüze ve telefonla görüşme yöntemleri bir arada kullanıldı.
Üretim ve hizmet sektörü de var perakende de
Araştırmanın hedef kitlesi CEO'lar, yönetici direktörler, yönetim kurulu başkanı ve diğer kıdemli yöneticilerden oluştu. Araştırmaya katılan sektörlerin %75'i üretim, hizmet, perakende ve inşaat iken yüzde 25'ini ise diğer sektörler oluşturuyor.
Her türlü soru, yorum ve görüşünüz için aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla,
GRANT THORNTON HAKKINDA : Grant Thornton Türkiye, 100'ün üzerinde ülkede, 30.000'i aşkın personeli ile denetim, vergi ve özel danışmanlık hizmetleri sunan Grant Thornton International'in Türkiye ofisi olup, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren, farklı büyüklükte birçok müşteriye hizmet vermektedir. Merkez ofisi İstanbul'da bulunan Grant Thornton Türkiye, Ankara, İzmir ve Bursa'da bulunan ofislerinde faaliyet göstermektedir.
Konu ile ilgili dökümanlara ulaşmak için tıklayınız.
Hilal Baltacı
Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü
Grant Thornton
T + 90 (0) 212 373 00 00
E hilal.baltaci@gtturkey.com
Grant Thornton 'Küresel İyimserlik Haritası'nı çıkardı.
Dünyanın önde gelen denetim, vergi ve danışmanlık şirketlerinden Grant Thornton'un gerçekleştirmiş olduğu "Küresel İyimserlik" araştırmasında Türkiye, 39 ülke arasında 14. sırada yer alan konumuyla birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı.
Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Grant Thornton tarafından, 39 ülkede gerçekleştirilen 'Küresel iyimserlik' araştırması sonuçlandı.
2003 yılından buyana gerçekleştirilen araştırmanın global sonuçları baz alındığında, 2011 yılı ilk çeyreğine ait göstergeler, 2008 sonundan bu yana varılan en yüksek iyimserlik sonucuna işaret ediyor. 'Önümüzdeki 12 ay içinde ülke ekonomisi için ne kadar iyimsersiniz' sorusuna verilen cevapların derlendiği bu rapor, 39 ülkeden 5.700 üst düzey yönetici ile yapıldı. Dünya ortalaması 2007'de +%45 ve 2008'de +%40 iken, 2009 kriziyle birlikte oldukça büyük bir erozyona uğrayarak -%16'ya iniyor. 2010 sonuna doğru tekrar çıkışa geçen ekonomik güven, 2010 son çeyreği itibari ile +%24 ve 2011 ilk çeyreğinde +%34'e ulaşıyor. Bu veriler, iyimserlik yönünde cevap verenlerin yüzdeleri ile kötümserlik yönünde oy verenlerin yüzdelerinin farkından oluşuyor. Türkiye +%66 puanlık sıralamasıyla, İsveç dışındaki tüm Avrupa ülkelerini geride bırakırken, 2010 yılı son çeyrek sonuçlarına göre 19 puanlık bir artış kaydediyor.
İyimserlik durumu dünya ortalamaları
Yıllar |
2007 |
2008 |
2009 |
2010 |
2011 |
Dünya Ortalaması |
+%45 |
+%40 |
-%16 |
+%24 |
+%34 |
2011 ilk çeyreği itibariyle ilk beş sırada daha çok gelişmekte olan Güney Amerika ve Asya ülkelerinin yer aldığı listede, birçok Avrupa ülkesi ise son sıralarda yer alıyor.
Avrupa Birliği ülkeleri temkinli, komşu zorda...
İngiltere, Fransa, Hollanda, Polonya gibi Avrupa Birliği ülkelerinde iyimserler kötümserlerden az bir farkla önde giderken, kötümserlerin çoğunlukta olduğu İrlanda, İspanya, Yunanistan ve Japonya'nın durumu oldukça olumsuz. Komşumuz Yunanistan -%56'lık durumuyla sondan ikinci sırada yer alırken -%58'lik durumuyla son sırada bulunan Japonya ise, yaşanan tsunami felaketi ve yol açtığı nükleer tehdidin etkilerini uzun süre saracak gibi görünüyor.
Türkiye'nin sıralamasının, genel görüntü içinde değerlendirildiğinde umut verici olduğunu belirten Grant Thornton Türkiye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet, "Türkiye'nin, 2010 sonu rapor sonuçlarıyla kıyaslandığında, 19 puan ile en yüksek artışı kaydeden ülkelerden birisi olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin cari açık problemine rağmen, son dönemde ihracatta görülen artışın sevindirici olduğunu, Türkiye'nin yabancı yatırımcının ilgi odağı olduğunu belirten Nazım Hikmet, özellikle 2008 sonu ve 2009'da küresel anlamda yaşanan kriz ile dünya ekonomilerinin oldukça yoğun bir güven kaybı yaşadıklarını ancak araştırma sonuçlarına bakıldığında bu güven kaybını Asya'da bulunan ve gelişmekte olan ülkelerin daha hızlı telafi ettiğini, fakat özellikle İspanya, İrlanda ve Yunanistan gibi bazı Avrupa ülkelerinin aşamadığını ve derin bir kötümserlik çizgisinde olduklarını belirtti. Diğer taraftan ekonominin artık son derece küresel bir hal aldığını ve Türkiye'nin durumunun daha iyi olması için sadece iç dinamiklerin yeterli olmayıp, küresel ölçekte de daha iyiye gidiş olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkiye'de büyümenin önündeki en büyük engel kanunlar ve nitelikli iş gücü
2011 ilk çeyrek sonuçlarına bakıldığında, araştırmaya Türkiye'den katılan şirketlerin %33'ü büyümenin önündeki en büyük engelin kanunlar olduğu yönünde hemfikir. Katılımcıların %31'i ise nitelikli işgücü eksikliğinin büyüme önündeki en büyük ikinci engel olduğunu belirtiyor. %29'luk bir grup, finansman maliyetini büyümenin önündeki üçüncü engel olarak gördüklerini belirttiler.
Stres seviyesinde ilk üçteyiz
Stres seviyesinde gerçekleşen artış veya azalışlara da ışık tutan araştırmaya göre Türk yöneticiler, Çin'li ve Meksika'lı meslektaşlarının hemen altında, üçüncü sırada yer edinecek kadar yoğun stres seviyesine sahipler. En stresli ülkeler arasında yine Japonya, Yunanistan ve İspanya göze çarpıyor. Stres seviyesi en düşük ülkeler ise Brezilya, Danimarka ve İsveç. En çok göze çarpan stres sebepleri arasında zorlayıcı ekonomik koşullar, ofis içinde yaşanan patron baskısı, az zamanda yetiştirilmesi gereken çok iş ve rakip aktiviteleri bulunuyor.
En stresli ülkeler |
|
Çin |
72 |
Meksika |
69 |
Türkiye |
63 |
Japonya |
62 |
Vietnam |
62 |
En stressiz ülkeler |
|
Avustralya |
12 |
Tayland |
10 |
Brezilya |
9 |
Danimarka |
9 |
İsveç |
6 |
Stres seviyesi ve tatil arasındaki şaşırtmayan ilişki
Araştırma sonuçları, yapılan tatil günü sayısı arttıkça, stres seviyesinin azaldığını çok net istatistiklerle gözler önüne seriyor. Stres seviyesinde en üst sıralarda bulunan ülkelerin, en az tatil yapan veya yöneticilerin en az izin kullandığı ülkeler olması göze çarpıyor. Türkiye, Hindistan ve Rusya ile birlikte kullanılan izin sayısı bakımından dünya ortalamasının altında yer alıyor. Kullanılan izin günü sayısına verilen cevaplarda dünya ortalaması 14 iken, Türkiye'den elde edilen sonuçlarda ortalama 11. Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Fransa ise 20 gün üzerinde çıkan yıllık tatil ortalamalarıyla yöneticilerinin en çok tatil yapabildiği ülkeler.
Türk şirketlerinin çalışan sayısında düşüş
Geçtiğimiz 12 ay içinde çalışan sayısında yaşanan değişimde ise Türkiye eksilerde. Araştırmaya katılanların %27'si artış yaşandığını belirtirken %37'si ise azalma olduğunu belirtmiş. Değişim olmadığını bildirenler ise katılımcıların %36'sı. Bu veriler ile Türk şirketlerde, geçtiğimiz 12 ay içinde çalışan sayısında yaşanan değişimlerin dünya ortalaması ile hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz.
Çalışan sayısındaki değişim yüzdeleri
Arttı |
Azaldı |
Değişim olmadı |
Bilmiyorum |
|
Türkiye Ortalaması |
27 |
37 |
36 |
|
Dünya Ortalaması |
27 |
35 |
38 |
1 |
Farklı ülkeye farklı yöntem
Grant Thornton'un 39 ülkede 5.700 şirket temsilcisi ile gerçekleştirdiği araştırma, ortalama 15 dakika süren telefon görüşmeleri kanalıyla gerçekleşti. Kültürel bazı farklılıklardan dolayı uygulamada farklı yöntemler kullanıldı. Japonya'da posta, Filipinler'de yüz yüze görüşmeler ve Çin'de ise yüz yüze ve telefonla görüşme yöntemleri bir arada kullanıldı.
Üretim ve hizmet sektörü de var perakende de
Araştırmanın hedef kitlesi CEO'lar, yönetici direktörler, yönetim kurulu başkanı ve diğer kıdemli yöneticilerden oluştu. Araştırmaya katılan sektörlerin %75'i üretim, hizmet, perakende ve inşaat iken yüzde 25'ini ise diğer sektörler oluşturuyor.
Her türlü soru, yorum ve görüşünüz için aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla,
GRANT THORNTON HAKKINDA : Grant Thornton Türkiye, 100'ün üzerinde ülkede, 30.000'i aşkın personeli ile denetim, vergi ve özel danışmanlık hizmetleri sunan Grant Thornton International'in Türkiye ofisi olup, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren, farklı büyüklükte birçok müşteriye hizmet vermektedir. Merkez ofisi İstanbul'da bulunan Grant Thornton Türkiye, Ankara, İzmir ve Bursa'da bulunan ofislerinde faaliyet göstermektedir.
Konu ile ilgili dökümanlara ulaşmak için tıklayınız.
Hilal Baltacı
Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü
Grant Thornton
T + 90 (0) 212 373 00 00
E hilal.baltaci@gtturkey.com